Een politieachtervolging op de A12 van Utrecht naar Den Haag heeft zaterdagmiddag geleid tot een crash ter hoogte van Zoetermeer. Drie inzittenden zijn aangehouden. De verwachting is dat de weg tot 19.00 uur gesloten blijft, aldus Rijkswaterstaat.

Het incident vond rond 15.30 uur plaats. Inzittenden van de betrokken auto waren op de vlucht geslagen na een stopteken van de politie. Agenten waren naar het voertuig op zoek na een melding van een mogelijk schietincident in het Brabantse Vught, eerder op de middag.

De politie kreeg zaterdagmiddag een melding van een conflict tussen meerdere personen op de Wederiksingel in Vught. Daarbij zou mogelijk geschoten zijn. Toen de politie daar aankwam, was iedereen vertrokken, meldt een woordvoerder.

Uit gesprekken met omstanders en het bekijken van camerabeelden werd duidelijk dat er twee personenauto's waren weggereden na het conflict.

Een van de auto's werd gezien op de A12 via automatische kentekenplaatherkenning. De bestuurder negeerde daarop een stopteken van de politie en crashte even verderop. Er raakten geen andere weggebruikers bij betrokken. In de auto zaten drie mensen, twee van hen zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De derde verdachte zit vast op het politiebureau.

Politie nog op zoek naar tweede auto

De politie is nog op zoek naar de andere auto die wegreed uit Vught. Ook heeft de politie het vermoedelijke slachtoffer in Vught nog niet in beeld. De politie onderzoekt ook of er daadwerkelijk geschoten is in de Brabantse plaats.

Door het ongeluk is schade aan de vangrail ontstaan die gerepareerd moet worden. Ook moeten de betrokken voertuigen geborgen en het wegdek gereinigd worden. De politie gebruikt de komende uren om onderzoek te doen naar het ongeval.

Het verkeer wordt vanaf knooppunt Gouwe omgeleid via Rotterdam over de A20, A13 en A4. Van Den Haag naar Utrecht is de A12 wel gewoon open.