Netherlands

9x waarom je je eigen moeder wat vaker zou moeten koesteren

‘Mama, ik hou van je’. Woorden die we misschien te weinig uitspreken of niet hardop zeggen, maar wat élk kind (ongeacht leeftijd) diep van binnen sterker voelt dan wat dan ook.

Ze is je rots in de branding, je grote voorbeeld maar boven alles jóuw moeder. En er is niemand op de wereld die dat kan evenaren. En daar mogen we zo nu en dan best wel even bij stilstaan. Daarom deze speciale: 9x waarom we zo verschrikkelijk veel van onze moeders houden.

Lees ook:
10 dingen die álleen moeders van een tweeling begrijpen

1. Ze zal áltijd en onvoorwaardelijk veel van je houden

Het maakt niet uit wat je doet of welke streek je nu wéér hebt uitgehaald. Je moeder zal altijd van je houden! Ook als je de meest slechtste beslissing ooit hebt gemaakt of doet waar zij op tegen is. Ze zal áltijd van je houden en dat zal altijd zo blijven. No matter what.

2. Ze steunt je in alles wat je doet

Moeders willen het beste voor hun kind. En wat zij het beste vinden, is hun kleintje zielsgelukkig zien. Of dat nou het volgen van een studie in het buitenland is of dat je er nou voor kiest om een eigen kledingwinkel te openen. Zij is gelukkig als jij dat bent. Daarom zal ze je door dik en dun steunen en het uitkomen van je dromen als geen ander stimuleren.

3. Ze doet alles voor je

Een dagje op de kinderen passen terwijl jij met je partner even ontspant, of je naar het vliegveld brengen omdat je auto kapot is. Je moeder staat altijd voor je klaar en zal alles voor je doen. Dat maakt haar toch wel een échte powervrouw, hé.

4. Je kan altijd bij haar terecht

Je kan je moeder áltijd opbellen – ook al is het midden in de nacht. Jouw moeder staat altijd voor jou klaar en wilt graag een luisterend oor bieden. Heb jij dus een vervelende opmerking gehad van een vriendin, ruzie met je lover of zit je met problemen op het werk? Jouw moeder is er voor je. Zij zal je nooit veroordelen of haar mond voorbijpraten. Je kunt je moeder als geen ander vertrouwen en deelt dan ook alle juicy roddels met haar. Zonder ook maar te moeten zeggen dat het geheim moet blijven.

5. Je bent sinds je ‘bestaat’ al met haar

Je was vanaf dag één met haar. Eerst in haar buik, toen op haar borst, later aan de hand en nu is één blik al genoeg om elkaar te begrijpen. De band die je met haar hebt is zo speciaal, niets of niemand kan dat overtreffen.

6. Zij is jouw ‘thuis’

Overal waar je moeder is, voel jij je thuis. Je moeder is je ‘thuis’. Heel gek is dit eigenlijk niet, aangezien je als baby letterlijk in haar hebt gewoond. Daarom voelen we ons ook altijd bij onze moeders écht thuis. Het maakt niet uit waar je bent, als je moeder er is voelt élke plek als home sweet home.

7. Ze heeft altijd gelijk

Ze geeft je liefdesadviezen waar je niet altijd op zit te wachten. Of ze vertelt, voordat je het überhaupt zelf hebt ondervonden, dat je huidige studie je niet gelukkig zult maken. Misschien stribbel je soms tegen, maar uiteindelijk kan je niet anders dan haar gelijk geven. Want haar moedergevoel is sterker dan wat dan ook en ze heeft – hoe irritant het ook is – altijd gelijk.

8. Je bent 50% van je moeder

Jullie delen hetzelfde DNA. En je DNA is erg bepalend voor wie je bent, hoe je eruit ziet en waar je van houdt. Ze herkent jou in haarzelf en dat is natuurlijk hartstikke bijzonder. En hoe ouder jij wordt, hoe meer jij jezelf betrapt dat je steeds meer op haar gaat lijken. Eigenlijk zijn jullie één. En stiekem vind je dat helemaal niet erg!  😉

9. Ze is je voorbeeld

Je spreekt altijd vol lof over je moeder. Over hoe ze je heeft opgevoed, waar ze je heeft voor behoed, de kansen die ze je heeft gegeven en de onvoorwaardelijk liefde die je elke dag weer van haar krijgt. Als je later kinderen krijgt weet je zeker dat je het net zo gaat aanpakken. En stiekem kijk je nu naar je moeder en denk je: ‘Wat een verschrikkelijk tof mens is die moeder van mij!’.

Zin in het laatste babynieuws, de zoetste kinderkamers en verrassende winacties? Volg ons op Instagram @vivamama_nl!

Bron: Beautify | Beeld: iStock

Football news:

Chelsea zal Drinkwater de derde huur geven, Kasimpasa. Hij heeft niet meer gespeeld sinds februari
Neymar: ik werd een icoon en idool in het voetbal. Moed is mijn grootste voordeel ... PSG forward Neymar deelde zijn mening over zijn kwaliteiten. Ik ben een zeer moedig persoon, moed is mijn grootste deugd. Maar nu is het moeilijk te zeggen wat mensen in mij kunnen zien. Toen ik een kind was, was het makkelijker om deze vraag te beantwoorden. In elke leeftijdsgroep lag [niveau] boven het gemiddelde en werd altijd in de hogere categorieën gewerkt. Dit bracht me populariteit in de stad Santos. Toen was het makkelijker. Maar nu? Het is moeilijk te beantwoorden, omdat ik vandaag geloof dat ik een idool ben geworden, een icoon in het voetbal. Nu ben ik met de beste spelers ter wereld. Ik ben er trots op om bij hen te zijn
Liverpool wil iedereen verslaan. Manchester United weet dat ze iedereen kunnen verslaan. Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer heeft zijn verwachtingen gedeeld voor de komende Premier League wedstrijd met Liverpool. Elk team begint een wedstrijd met het idee dat ze het kunnen winnen. We weten dat we iedereen kunnen verslaan, overal, op elk moment. Dus om het spel te benaderen met het gevoel dat door het spelen van de beste voetbal, We kunnen winnen, het is leuk. Dit is een test, een echte test van wat onze positie werkelijk is, want Liverpool op Anfield is een van de moeilijkste tests. Ik sta liever boven aan de tafel dan bij te praten. Maar nu zijn we kanshebbers, jagers, achter de kampioenen aan. Dat is wat er gebeurt in de loop van een lang seizoen, Liverpool zijn degenen die iedereen wil verslaan. Thuis zijn ze ongelooflijk, dus we moeten nederig zijn, we moeten vechten voor elke centimeter van het veld. Elk detail kan cruciaal zijn in dit spel, zei Solskjaer. Liverpool zal zondag 17 januari Manchester United hosten. Clattenburg viel Klopp aan: beschuldigd van druk op de scheidsrechters voor de wedstrijd met Manchester United, hypocrisie en zelfs in vergelijking met Ferguson
Messi miste de Barca training van vandaag
Er zijn nog drie kandidaten over in Barca ' s presidentiële race (nog één met tranen). Hier zijn hun programma ' s en plannen voor Messi
Rashford-Rooney: een van de grootste. Met jou Spelen was een droom die uitkwam in Manchester United striker Marcus Rashford keerde zich tot voormalig Club striker Wayne Rooney, die zijn carrière beëindigde en de coach van Derby County werd. Op een van de grootste. Met jou Spelen was een droom die uitkomt voor mij. Gefeliciteerd met zo ' n geweldige carrière. Goede rust ♥ It 's amazing, schreef Rexford op Twitter, het toevoegen van een foto met Rooney
Zlatan stond niet toe dat Kalul in handschoenen speelde: hoe kan een jonge verdediger zijn debuut zo maken? Hij zal de stakers zeker niet bang maken