Netherlands

‘Nog twee mannen opgepakt in verband met aanslag Nice’

Terrorisme Donderdag werden drie mensen doodgestoken in een kerk in de Zuid-Franse stad Nice. Behalve de vermoedelijke dader zijn nu drie mannen opgepakt.

De Franse politie heeft vrijdag nog twee mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de aanval in een kerk in de stad Nice een dag eerder. Dat melden internationale persbureaus en de regionale krant Nice-Matin op basis van bronnen. Donderdagavond zou al een 47-jarige man zijn opgepakt. Bij de aanval werden drie mensen gedood. De vermoedelijke dader, een 21-jarige Tunesiër, werd kort na de aanval neergeschoten door de politie en ligt in het ziekenhuis.

De vrijdag gearresteerde mannen zijn 35 en 33 jaar oud. Een van hen zou een dag voor de aanslag hebben afgesproken met de Tunesische hoofdverdachte. De andere werd aangetroffen in de woning van de 35-jarige verdachte tijdens een huiszoeking, aldus persbureau AFP. De man die donderdag al werd opgepakt zou in contact zijn geweest met de vermoedelijke dader en hem telefonisch hebben geholpen.

De Tunesische hoofdverdachte stak donderdagochtend in een basiliek in Nice een vrouw en de koster dood. Daarna viel hij een vrouw aan die zwaargewond wist te vluchten naar een nabijgelegen café. Zij stierf korte tijd later aan haar verwondingen. Het motief van de dader is vooralsnog onduidelijk. Volgens getuigen zou hij „Allahoe akbar” hebben geroepen tijdens de aanval, „God is groter” in het Arabisch.

Football news:

Steve McManaman: Real Madrid is een verouderingsteam. Ze hebben nieuwe spelers nodig als ze hun vorige hoogten willen bereiken
ISCO zou in januari naar Sevilla kunnen verhuizen. Lopetegui is persoonlijk geïnteresseerd
Bilyaletdinov over de Champions League: Loco kan de groep verlaten. In de 6de ronde kan Bayern worden verslagen. De voormalige Lokomotiv middenvelder Diniyar Bilyaletdinov sprak voor de Champions League wedstrijd, waar de spoorwegwaymen met Salzburg zullen spelen
Zlatan Ibrahimovic: ik dacht erover om met pensioen te gaan, maar ik wilde de mentaliteit van Milaan
In de zomer van 2021 koopt Real Madrid geen Mbappe als gevolg van de crisis (Le Parisien)
Ibra scoort in 39, Buffon sleept in 42, Ronaldo heeft geen plannen om te eindigen. Wordt football echt oud?
Ziyech over wie hem inspireert: Eden Hazard. Een wereldklasse speler