Netherlands

‘Dick Advocaat wordt bondscoach van Irak’

Qatar 2022 Dick Advocaat, gestopt als clubtrainer, zou door de Iraakse nationale bond zijn aangetrokken om de Leeuwen van Mesopotamië naar het volgende WK te loodsen.

Dick Advocaat wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe bondscoach van Irak. Dat meldt onder meer VI zaterdag. De trainer, die eerder zijn pensioen als clubtrainer aankondigde, zou de onderhandelingen met de Iraakse bond bijna hebben afgerond.

Het is nog niet bekend hoelang Advocaats aanstelling moet worden, maar het zou in ieder geval gaan om een dienstverband tot en met het WK in Qatar, dat in december 2022 plaatsvindt. De Iraakse nationale ploeg moet zich nog kwalificeren voor het eindtoernooi en heeft daarvoor al een poulefase weten te doorstaan. In de komende ronde moeten de zogenoemde Leeuwen van Mesopotamië het opnemen tegen Iran, Syrië, Libanon, Zuid-Korea en de Verenigde Arabische Emiraten.

Die twee laatste landen kent Advocaat al; hij was daar eerder bondscoach. In zijn lange loopbaan gaf hij verder ook leiding aan de nationale teams van Nederland, België, Rusland en Servië. Met Oranje wist hij de laatste acht te halen tijdens het WK in de Verenigde Staten in 1994; in zijn tweede aanstelling bij de KNVB strandde Nederland in de halve finales van het EK in 2004.

Afgelopen seizoen werkte Advocaat (73) bij Feyenoord, daarna zei hij zijn carrière als clubtrainer te beëindigen. Een optie als bondscoach zou hij nog overwegen, liet hij toen doorschemeren.

Football news:

Butragueno over 0:0 met Villarreal: er was een straf op Nacho, contact met Albiol is duidelijk
Courtois op 0:0 met Villarreal: een punt is niet genoeg voor Real Madrid. We wilden alle drie na de nederlaag van Atletico
Heb je He Jude gehoord bij de Brentford wedstrijden? 50 jaar geleden, de omroeper draaide op een lied voor zijn geliefde-de fans veranderde het in een volkslied
Inzaghi rond 2:2 met Atalanta: er was een bittere smaak. Inter verdiende om te winnen
Klopp op 3-3 met Brentford: een gekke wedstrijd. Ze gaven Liverpool een gevecht en verdiende een punt, ik respecteer
Sulscher klaagt dat Manchester United minder kans om boetes te verdienen. Hij geeft Klopp de schuld voor niets
Liverpool leidt de Premier League, voor City, Chelsea, Manchester United en Everton met 1 punt. Brighton hebben een spel in reserve