Netherlands

68-jarige man uit Stavoren aangehouden op station in Leeuwarden na vondst verdacht voorwerp

De politie heeft donderdag op basis van getuigenverklaringen een 68-jarige man uit Stavoren aangehouden op het station in Leeuwarden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdachte situatie op het station.

De politie heeft een jerrycan met nog onbekende vloeistof aangetroffen. Getuigen zeiden dat de man het mogelijk in een Arriva-trein had gegooid. Dat onderzoekt de politie nog. De man wordt verhoord. Woordvoerster José van Gijssel zegt dat de politie nog niet weet om wat voor vloeistof het gaat.

De EOD (Explosieven Opruimingsdienst) komt om 14.00 uur ter plaatse. Eerder was de Explosievenverkenning (TEV) aanwezig, maar zij konden niet beoordelen wat het explosiegevaar van het voorwerp is.

,,Het moet zorgvuldig gebeuren en dat kost tijd'', aldus Van Gijssel. ,,De EOD moet soms van wat verder weg komen.'' Ze kon nog niet inschatten hoe lang het onderzoek nog gaat duren.

Football news:

Golovin scoorde en assisteerde in Monaco ' s friendly met AZ
Mueller Pro 8:2 met Barca: we hadden het spel niet zo in de hand, zelfs niet in de wedstrijd met Brazilië in 2014
Als PSG de Champions League niet wint, zal het geen mislukking zijn
Arsenal onderzoekt de overdracht van Pepe voor 72 miljoen pond. De club wil weten of hij te veel betaalde
Manchester United weet hoeveel pijn het doet om te verliezen in de halve finale. Het is tijd voor de leidende spelers om zichzelf te bewijzen
Arsenal kondigde het vertrek aan van de sportdirecteur van Sunley
De Bayern coach die Barca vernietigde. Hij zat in Lev ' s staf om 7:1 in Brazilië