Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

48-jarige man getaserd en aangehouden na dollemansrit

Gistermiddag is op de A20 een automobilist aangehouden nadat hij in Berkel en Rodenrijs meerdere aanrijdingen had veroorzaakt en was doorgereden. Niet alleen auto's zijn beschadigd: er raakten drie mensen lichtgewond en een slagboom werd vernield.

Rond 16.00 uur begon de politie de zoektocht naar een grijze auto in Berkel en Rodenrijs. De bestuurder bleek daar niet meer te zijn: hij werd later in Rotterdam op meerdere plaatsen gezien.

Getuigen zagen de automobilist op het parkeerterrein van het Sint Franciscus Gasthuis tegen een bouwconstructie aanrijden en de slagboom vernielen. Er lagen meerdere brokstukken van de auto op de weg.

Aan de hand van getuigenverklaringen bepaalde de politie de vervolgroute. Tijdens de achtervolging raakten drie mensen lichtgewond.

'Geen makkelijke taak'

Uiteindelijk kon de politie de 48-jarige automobilist uit Schiedam samen met de Koninklijke Marechaussee op de A20 stilzetten en arresteren. "Het aanhouden van de man onder invloed was geen makkelijke taak", zegt de politie in een verklaring. "Hij werkte totaal niet mee, schreeuwde en schopte naar agenten en Marechaussee."

Zelfs na het inzetten van het stroomstootwapen bleef de man zich verzetten en om zich heen trappen. Pas nadat de man een tweede keer was getaserd kon hij in de boeien worden geslagen.

Vandaag is de man voorgeleid aan justitie omdat dit gisteren niet mogelijk was door zijn toestand. Hij wordt onder meer verdacht van poging tot doodslag, het verlaten van de plaats van een ongeval en gevaarlijk rijgedrag.

Het is onduidelijk waarvan de man onder invloed was. Momenteel wordt dat onderzocht.