Netherlands

’47-jarige man opgepakt in verband met aanslag Nice’

Aanslag Nice Een 47-jarige man, die de dag voor de aanslag contact zou hebben gehad met de vermoedelijke aanslagpleger, is donderdagavond opgepakt.

Een 47-jarige man is donderdagavond opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de aanval in een kerk in de Zuid-Franse stad Nice. Hierbij werden drie mensen gedood. Dat melden bronnen aan het Franse persbureau AFP en de regionale krant Nice-Matin. De man zou de dag voor de aanslag in contact zijn geweest met de verdachte en zou hem hebben geholpen aan een telefoon.

Lees ook: Frankrijk belooft harde actie tegen ongrijpbare vijand

De vermoedelijke aanslagpleger, die kort na de aanval werd neergeschoten door de politie, is een 21-jarige Tunesiër. Hij bleek een document van het Italiaanse Rode Kruis bij zich te dragen wat erop zou kunnen wijzen dat hij via Italië naar Frankrijk is gereisd. Zijn motief is nog niet bekend. Volgens Franse media zou hij (nog) geen asielaanvraag hebben gedaan en was hij niet bekend bij de autoriteiten. Volgens getuigen riep hij tijdens de aanval meermaals „Allahoe akbar”: „God is groot” in het Arabisch. De Franse president Emmanuel Macron sprak donderdag over een „islamistische, terroristische aanslag” maar wilde geen uitspraken doen over de mogelijke beweegredenen van de verdachte.

De 21-jarige Tunesiër stak donderdagochtend in de basiliek Notre-Dame de l’Assomption in Nice een vrouw en de koster van de basiliek dood. Hierna viel hij een derde persoon aan die zwaargewond wist te vluchten naar een nabijgelegen café. Zij stierf korte tijd later aan haar verwondingen.

Football news:

Lewandowski over de annulering van de Gouden Bal: zo belangrijk is het niet. Dergelijke Prijzen zijn iets extra -
Salah kan met Atalanta spelen. Hij werd ziek door het coronavirus
Geen nieuws. Ik heb geen idee wie voor Atalanta gaat spelen. Waarom zouden we ze informatie geven? Liverpool manager Jurgen Klopp spreekt voor de Champions League groep fase 4 wedstrijd tegen Atalanta. Over Tiago en andere spelers wier deelname aan de wedstrijd twijfelachtig is geen nieuws. We zullen zien. Ik wil er niet te veel over zeggen, want Ik heb geen idee wie Atalanta op het veld kan zetten. Waarom zouden we ze informatie geven?
Barcelona denkt erover om Garay te tekenen vanwege de blessure van Pique
Pepe verontschuldigde zich voor de rode in de wedstrijd met Leeds: er is geen excuus voor mijn gedrag. Het spijt me zeer dat de middenvelder van Arsenal Nicolas Pepe zich verontschuldigde voor de schorsing die hij verdiende in de wedstrijd van de 9de ronde van de Premier League
Manchester City heeft een tienjarenplan voor Messi voorbereid. Na zijn carrière willen ze hem ambassadeur maken voor de club (The Times). Manchester City werkt aan de ondertekening van de Barcelona striker Lionel Messi. Volgens de Times heeft de Engelse club een tienjarenplan voor Argentinië ontwikkeld. Hij zal worden aangeboden om te spelen voor Manchester City en dan spelen voor een van de negen clubs in de City Football Group. Deze omvatten met name new York city (vs), Yokohama (Japan) en Melbourne city (Australië)
Een Prestonspeler die tweemaal de genitaliën van een tegenstander heeft aangeraakt, kan worden gediskwalificeerd voor 3 wedstrijden