Netherlands

4506 nieuwe besmettingen, 435 minder dan gisteren

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4506 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 435 minder dan gisteren.

Het aantal van vandaag ligt onder het gemiddelde van afgelopen week. Gisteren was dat ook al zo. Gemiddeld werden er in de afgelopen week 5147 positieve tests per dag gemeld.

NOS

192 opnames op verpleegafdelingen, 33 erbij op de IC

Er zijn 192 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in de ziekenhuizen, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 42 nieuwe opnames meer dan gisteren.

Op de intensive care werden 33 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 6 nieuwe opnames minder dan gisteren.

NOS

In totaal liggen er nu 1781 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1839), van wie 524 op de IC (gisteren: 529). Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan opgenomen.

76 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM zijn 76 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 74 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 59 doden per dag, tegen 68 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

NOS

Hoe snel het aantal doden verder stijgt hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 627 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 664. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

NOS

Football news:

Plowman werd geleid door Siena. Vladimir Gazzaev heeft bureaucratische problemen, maar hij is al voorgesteld aan het team
Thomas Tuchel: ik kon de kans niet missen om te werken bij Chelsea, in de sterkste competitie ter wereld
Tuchel besteedde veel tijd aan tactieken en sprak met alle Chelsea spelers tijdens de eerste training
Ibrahimovic sprak zich na een botsing met Lukaku uit: In de wereld van Zlatan is er geen plaats voor racisme.AC Milan striker Zlatan Ibrahimovic sprak zich uit na de wedstrijd van de 1/4 finale van de Italiaanse beker tegen Inter
Milan verdediger Musacchio is geslaagd voor een medische in Lazio
Arsenal is een grote club in Engeland. Ødegård past in de rol van de tientallen Arteta. Holand op Martin
Klopp op Lampard ' s ontslag: Abramovich is niet de meest geduldige man ter wereld. Het is wreed om deze beslissing zo vroeg te nemen