Netherlands

300 kazen gestolen uit kaaswinkel, deel te koop gezet op Marktplaats

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor het stelen van zo'n 300 kazen bij een kaasboerderij in Lievelde, Gelderland. Het duo probeerde een aantal van de kazen te verkopen via Marktplaats.

De diefstal vond plaats in de nacht van 12 op 13 november. De daders kwamen de winkel binnen door een ruit in te gooien met een frontgewicht van een trekker. "De totale schade ligt tussen de 30.000 en 40.000 euro", zegt winkeleigenaar Johannes Weenink tegen Omroep Gelderland. "Ik ben gelukkig verzekerd."

Van de daders ontbrak aanvankelijk ieder spoor. "We dachten dat we er niks meer van zouden horen", zegt Weenink. Tot hij een tip kreeg. Een deel van de gestolen kazen - te herkennen aan het kaasmerk en uniek nummer - werd aangeboden op Marktplaats.

Daardoor kon de politie zaterdag een 19-jarige vrouw en een 21-jarige man uit Kaatsheuvel aanhouden. Ze zijn na verhoor weer vrijgelaten, maar worden nog wel verdacht van heling.

'Niet het meesterbrein'

Kaasmaker Weenink denkt niet dat zij de hoofddaders zijn. "Zij zijn denk ik niet het meesterbrein, eerder hulpjes." De politie zegt nog bezig te zijn met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Wijkagenten hebben inmiddels negen gestolen kazen teruggebracht. "Maar die zijn zo beschadigd dat we ze niet meer kunnen verkopen." Weenink denkt dat de andere kazen inmiddels naar het buitenland zijn gebracht, waar ze veel geld kunnen opleveren.

Het is niet voor het eerst dat Nederlandse kaasboeren slachtoffer zijn van diefstal. In 2016 was er zelfs sprake van een inbraakgolf, er werd toen bij zeker zes boerderijen voor tienduizenden euro's aan kaas gestolen.

Football news:

West Ham heeft 33 miljoen euro geboden voor en-Nasiriyah. Sevilla weigerde West ham United in Januari de Sevilla Youssef al-Nasiri te verwerven. De Londenaren boden 33 miljoen euro samen met bonussen voor de 23-jarige Marokkaan, maar de Spaanse club weigerde, volgens Estadio Deportivo. Volgens een bron zal Sevilla aan het einde van het seizoen waarschijnlijk En-Nesiri verkopen om hun financiële situatie te verbeteren. West Ham, op zijn beurt, voor het sluiten van de winter transfer venster zal het aanbod te verhogen tot 40 miljoen. Met 12 doelpunten in 19 wedstrijden van het seizoen La Liga deelt en-Nesiri de kop in de goalscoring race met Luis Suarez (Attico). Meer informatie over de statistieken vindt u hier
Gattuso op 1:3 met Verona: je kunt niet zo spelen als Napoli wil terugkeren naar de Champions League
Sobolev op tedesco in Spartak: misschien zullen we het seizoen goed eindigen, en hij zal willen blijven
Liverpool ligt dicht bij de transfer van de Engelse U16 striker Gordon voor 1+ miljoen pond.Liverpool is dicht bij de aankoop van Derby striker Kade Gordon. In de strijd voor de 16-jarige speler van het Engelse U16 jeugdteam liggen de Merseysiders voor op Manchester United en Tottenham, meldt The Telegraph. Volgens de bron wordt de overdracht van Gordon geschat op meer dan 1 miljoen pond. Hij maakte zijn debuut voor Derby op 29 December 2020 in de wedstrijd tegen Birmingham (4-0) in de 89e minuut
Simeone on the leadership of Attico in La Liga: we denken alleen maar aan de volgende tegenstander
De voormalige verdediger van Inter, Schelotto, is verhuisd naar Argentijns racen
Kramaric scoorde het 74e doelpunt in de Bundesliga, waardoor Olic ' s record onder de Kroaten werd verbroken