Netherlands

27 kandidaten willen burgemeester Vlieland worden

Foto: ANP

Voor het burgemeesterschap van Vlieland hebben zich 27 kandidaten gemeld, laat de provincie Friesland dinsdag weten. Veertien vrouwen en dertien mannen ambiëren de burgemeesterspost van het Waddeneiland.

Huidig burgemeester Tineke Schokker neemt in mei afscheid. Ze was ruim vijf jaar burgemeester van Vlieland, waarvan twee jaar waarnemend. Als reden van haar vertrek zei Schokker, die op het vasteland woont, tegen Het Dagblad van Het Noorden dat ze “de nabijheid van het thuisfront steeds meer mist”.

Een vertrouwenscommissie heeft inmiddels samen met de commissaris van de Koning Arno Brok een selectie gemaakt van de kandidaten. De vertrouwenscommissie legt deze selectie voor aan de gemeenteraad, die uiteindelijk beslist welke twee kandidaten zullen worden aanbevolen. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de ministerraad moeten die aanbeveling goedkeuren en voordragen aan de koning, die dan de burgemeester benoemt.

Football news:

Leipzig heeft 6 opeenvolgende Bundesliga overwinningen
Borussia Gladbach verloor 5 wedstrijden op rij na de aankondiging van het vertrek van Rose naar Dortmund
Bruno op wedstrijden met de grote zes van de Premier League: gescoord tegen Tottenham, maar ze zeggen dat de penalty telt niet! ↑ Manchester United middenvelder Bruno Fernandes sprak over zijn statistieken in wedstrijden met de teams van de zogenaamde big six van de Premier League
Arteta op de wedstrijd met Burnley: het is duidelijk dat er een straf was, er is geen geschil
Na de oorlog werd het Duitse team de beste in de Franse Ligue 2. De club mocht niet verder, en het richtte zijn eigen Europese Cup
Zinedine Zidane: Real Madrid heeft zich goed voorbereid op Atletico. Er zijn geen favorieten in de derby
Ronaldo kan de wedstrijd met Lazio missen voor de wedstrijd met Porto in de Champions League. Hij is niet 100% klaar