Netherlands

26 woningen in nieuwe wijk in Stiens worden sociale huurwoningen

Op het voormalige spoorwegemplacement van de NS in Stiens komen vanaf de zomer van 2021 26 nieuwe sociale huurwoningen te staan.

WoonFriesland investeert bijna 3,5 miljoen euro in de nieuwe, duurzame woningen. De Wisseling is een nieuwe wijk met 58 woningen, waarvan 26 huurhuizen. WoonFriesland neemt de woningen af van Friso Bouwgroep uit Sneek.

De huizen worden verwarmd met een warmtepomp. De begane grond en de badkamer hebben vloerverwarming. Op het dak van de huizen liggen tien zonnepanelen. De huizen zijn zes meter breed en tien meter diep en hebben een tuin.

Het voormalig spoorwegemplacement ligt aan het spoor van de vroegere lijn tussen Leeuwarden en Anjum, in het centrum van Stiens. Hoewel een groot deel van de rails is verdwenen, is het spoor nog goed zichtbaar.

Daarnaast bevindt zich nog de karakteristieke remiseloods in het midden van de wijk. Deze loods is onlangs nog benoemd tot gemeentelijk monument en kreeg de naam ‘Lokaal 1903’. De huizen zijn zo gebouwd dat ze - wanneer je goed kijkt - op een locomotief met wagons lijken. Twee huizen representeren de locomotief en zijn daarom wat hoger dan de anderen.

Football news:

Sorokin dat Sint-Petersburg extra eurowedstrijden mag organiseren: er is nog niets te zeggen, er is geen garantie
Paul Pogba: Manchester United moet iets winnen. Ik hou niet van spelen en niet winnen
Coach Athletic Marcelino: Barcelona versloeg ons in de bekerfinale omdat ze duidelijk beter waren
Real Madrid: felicitaties aan Barcelona en haar fans met een welverdiende overwinning in de Spaanse beker
Antoine Griezmann: Ik ben gelukkig in Barca. Antoine Griezmann vatte de resultaten van de Spaanse bekerfinale tegen Atletiek samen
Ronald Koeman: Dit is niet Messi ' s laatste wedstrijd voor Barca in de Spaanse beker, ik hoop
Lionel Messi: Ik til een speciale trofee als de kapitein van een speciale club. We zijn blij