Netherlands

180 uur werkstraf voor oogsten van 1100 wietplanten in Lemmer

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Eind juni vorig jaar trof de politie in een bedrijfspand aan de Schouw in Lemmer een grote wietplantage aan. De planten waren al geoogst, maar op basis van de aangetroffen lege potten en hennepresten hadden er zo’n 1100 hennepplanten in twee kweekruimtes gestaan. Een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden.

De man moest maandag voor de rechter verschijnen, maar hij was er niet. Hij werd bij verstek veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. De politie was afgekomen op een melding. Iemand had brommende en zoemende geluiden uit het pand horen komen.

De kweekruimtes waren leeg, waarschijnlijk was er net geoogst. Behalve wat restanten, onder andere droognetten, vond de politie een schaar om hennep te knippen. De verdachte was de huurder van het pand. Hij verklaarde bij de politie dat hij de kwekerij eigenhandig had opgebouwd en ingericht. Hij was gaan telen om zijn schulden weg te werken.

De man was nog niet eerder voor iets soortgelijks met de politie in aanraking geweest. De straf die de rechter oplegde was gelijk aan de eis van de officier van justitie. De officier kondigde alvast aan dat er een zogeheten ‘Plukze’ vordering aan zit te komen: het Openbaar Ministerie gaat de geschatte criminele winst op de verdachte verhalen.

Football news:

Tuchel-Werner: Timo, jij speelt rechts. Je speelt al een kwartier links. Begrijp je het niet? Chelsea manager Thomas Tuchelapl vestigde de aandacht op de verkeerde positie van zijn landgenoot Timo Werner. Timo, hoe lang blijf je links Spelen? Je speelt rechts
Liverpool heeft 7 punten achter de Champions League zone, 8 punten achter de verloren degenen
Neymar kan spelen tegen Barcelona voor ongeveer 30 minuten
Benfica biedt Diego Costa een 2-jarig contract met een salaris van 3 miljoen euro per jaar
Pep is geobsedeerd door tactiek. Hij ziet en wil zoveel dingen veranderen dat het een probleem kan zijn
Cavani is dicht bij een overeenkomst met Boca Juniors. Hij wil Manchester United verlaten in de zomer
Er zijn slechts 6 coaches in de wereld met een positieve balans tegen Pep. De leider van de rating-Sulscher