Netherlands

15 jaar cel geëist tegen Eindhovenaar voor verkrachten tienermeisjes

Tegen een 26-jarige man uit Eindhoven is vijftien jaar cel en tbs geëist voor het verkrachten van meerdere meisjes en vrouwen in Noord-Brabant. Jonathan M. sloeg vorig jaar zomer een paar keer toe.

In juli verkrachtte hij een Franse toeriste in de Genneper parken in Eindhoven. De Française vertelde dat ze in de ochtend op straat in Eindhoven werd aangesproken door een man op een scooter. Hij bood haar een lift naar haar hotel aan. Eenmaal achterop reed hij met haar naar een park, trok haar met geweld de bosjes in en verkrachtte haar.

Een paar dagen later meldde ook een 15-jarig meisje zich bij de politie. Zij vertelde dat ze die ochtend in een steegje in Valkenswaard was aangesproken door een jonge man. Hij sloeg en bedreigde haar en dwong haar achter op zijn scooter te stappen. Vervolgens nam hij haar mee naar een bosperceel aan de rand van Valkenswaard en verkrachtte haar.

Spreekrecht

Na de aanhouding vond de politie op het mobieltje van de man seksueel getinte foto's van andere minderjarige meisjes. Later bleek dat hij in 2011 al was veroordeeld voor verkrachting van een 16-jarig meisje.

Omroep Brabant schrijft dat de man in verband wordt gebracht met de verkrachting en aanranding van acht meisjes en twee vrouwen. Zeven slachtoffers maakten in de rechtbank gebruik van hun spreekrecht. Ze zeiden dat ze erg bang waren geweest en daar nog steeds last van te hebben.

'Hoge straf'

"Gelet op de gruwelijkheid van de daden van verdachte en het leed dat hij zijn vele slachtoffers heeft aangedaan moet de verdachte een hoge straf krijgen", aldus de officier van justitie.

Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi