Netherlands

14 ex-rebellen FARC omgekomen in Colombia bij gevechten met leger

Colombia Bij de aanval in de zuidwestelijke regio Cauca kwam een soldaat om het leven. Zeven militairen raakten gewond.

Bij gevechten tussen het Colombiaanse leger en rebellen van de voormalige FARC-beweging zijn zaterdag vijftien doden gevallen. Dat melden Colombiaanse media. De aanval vond plaats bij het plaatsje Argelia in Cauca, een regio in het zuidwesten van het land met veel geweld tussen gewapende groeperingen.

Veertien van de doden behoorden toe tot een groep rondom Carlos Patiño, een voormalig lid van de FARC die weigerde de wapens neer te leggen toen de rebellenbeweging zichzelf ophief in 2016. Zijn beweging zou vechten om de controle van drugs- en goudroutes in Cauca, onder meer tegen andere oud-FARC rebellen. Zijn groep zou verantwoordelijk zijn voor een bomaanslag in het stadje Corinto, waarbij in maart 43 gewonden vielen.

Na die aanslag werd het aantal legerpatrouilles in Cauca geïntensiveerd. Volgens de Colombiaanse minister van Defensie Diego Molano werd de legereenheid zaterdag tijdens zo’n patrouille aangevallen. Eén militair kwam om het leven, zeven anderen raakten gewond. Honderden mensen zijn de afgelopen tijd de regio ontvlucht vanwege het opgelaaide geweld.

In Colombia zijn naar schatting nog zo’n 2.500 voormalige FARC-rebellen actief die de wapens niet hebben neergelegd sinds het vredesakkoord in 2016. Zij houden zich voornamelijk bezig met drugshandel en illegale mijnbouw en zijn daarbij in constant conflict met paramilitaire bewegingen, drugskartels en de rebellenbeweging ELN.

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude