Netherlands

130 woningen Lelystad nog altijd ontruimd vanwege verdachte stof

Nog altijd kan een flink aantal Lelystedelingen niet naar huis. Vanwege een benzine-achtige stof die gisteren voor het eerst werd geconstateerd in het riool in de woonwijk Punter blijven 130 woningen voorlopig ontruimd. In tachtig daarvan doet de brandweer vanavond nog wel metingen, waarna de bewoners mogelijk alsnog naar huis kunnen. Zij kunnen sinds gisteren hun huis niet in.

Vanwege de constatering van de stof werden in eerste instantie ruim 400 mensen in zestien straten geëvacueerd. Ze moesten de nacht elders doorbrengen omdat de concentratie van de benzine-achtige stof te hoog was.

Nadat een deel van de bewoners eerder vandaag juist toestemming had gekregen om naar huis te gaan, werd een nieuw gebied in de wijk Punter ontruimd. Vanuit een gemaal in de buurt is de stof waarschijnlijk in het riool van een paar straten verderop beland. Nog eens vijftig huizen werden daarom ontruimd.

Het blijft vooralsnog onduidelijk om welke stof het precies gaat en hoe die in het riool terecht kon komen. Het RIVM doet onderzoek.

Football news:

De Spaanse fan gaat al sinds 1979 naar de wedstrijden van het nationale team. Hij kwam naar de Euro met de beroemde drum (hij zou het hebben verloren tijdens de lockdown)
Ronaldo verwijderde de gesponsorde Coca-Cola op een persconferentie. Cristiano is sterk tegen suiker-maakt er zelfs geen reclame voor
Zweden voorwaarts Isak: ik zou graag wat meer bezit hebben. Maar we zijn blij met het punt
Luis Enrique: Spanje probeerde kansen te creëren, maar het veld was niet de beste. Spelers klaagden
Laporte op Morata ' s blunder: hij zal de mond van iedereen te sluiten door het scoren van drie doelpunten in de volgende wedstrijd
Messi scoorde uit Chili ' s vrije trap. Hij werd de recordhouder van Argentinië voor doelpunten in officiële wedstrijden
Spanje scoorde 2 schoten op doel in de 2e helft tegen Zweden-beide na 89 minuten