Netherlands

13 jaar cel geëist voor brute verkrachting vrouwen in Eindhoven

Wurging en opsluiting

19 minuten geleden Aangepast: 18 minuten geleden

De rechtbank in Den Bosch. Beeld © ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dertien jaar celstraf geëist tegen een man uit Sierra Leone (21). Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en verkrachting van twee vrouwen van 63 en 67 in Eindhoven.

Beide slachtoffers deden vandaag hun verhaal in de rechtbank in Den Bosch. Het eerste incident was begin februari. De verdachte was volgens het Eindhovens Dagblad op dat moment dakloos en had geen verblijfsvergunning. Hij zou door Eindhoven hebben gelopen en een vrouw hebben aangeboden haar te helpen bij het snoeien van een boom in haar tuin. 

Verkracht en opgesloten

Toen de twee na het klaren van de klus binnen nog wat dronken, zou de sfeer zijn omgeslagen. De man verklaarde vandaag in de rechtbank zich vernederd te hebben gevoeld toen de vrouw hem zei dat het tijd was om naar huis te gaan. Hij zou haar gedwongen hebben tot seks en haar daarna hebben opgesloten in de wc. Pas toen de buurvrouw de vrouw hoorde schreeuwen, werd ze na anderhalf uur bevrijd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verkrachting is trauma met een hoofdletter: 'Je denkt alleen aan overleven'

Het tweede incident was ongeveer een maand later, met een vrouw bij wie de man al een paar keer eerder op bezoek zou zijn geweest. Ook hier zou de man geweigerd hebben om naar huis te gaan. Hij wilde blijven slapen, verklaarde de vrouw vandaag in de rechtbank. Toen zij dat weigerde, bedreigde hij haar met een mes. Ook zou hij haar keel hebben dichtgeknepen en haar hebben verkracht.

Bekijk ook: Legien werd op haar 16de verkracht: 'Dat repareer je niet zo maar'

Hij had moeten helpen, maar de spiritueel hulpverlener van Legien verkrachtte haar in de behandelruimte. Jarenlang kon ze het geen plek geven. Nu dat na therapie gelukt is, vecht ze voor de rechten van slachtoffers en het veranderen van de regelgeving.

"Ik neem het hem zeer kwalijk dat hij beide slachtoffers in hun eigen woning, daar waar je veilig zou moeten zijn, heeft aangevallen, gewurgd en verkracht", zei de officier van justitie vandaag. "Ik neem het hem ook zeer kwalijk dat hij de vriendelijkheid van beide dames zo heeft misbruikt voor zijn eigen lusten."

Football news:

Rangers manager Steven Gerrard heeft gesproken over Chelsea ' s beslissing om Frank Lampard te ontslaan. Natuurlijk heb ik medelijden met Frank. Dit is mijn voormalige teamgenoot, waar ik veel respect voor heb. Maar deze man kennende, denk ik dat hij snel terug zal zijn. Hij schudde het stof af en raakte weer betrokken. Hij gebruikt deze tijd om het met zijn familie door te brengen. Hij heeft een jong gezin en ze zijn onderweg. Ik ben verdrietig. Ik denk dat dit een overhaaste beslissing, gezien het positieve resultaat dat het team ontving in het weekend (Chelsea versloeg Luton 3-1 in de FA Cup-approx. Showsport). Maar ik ken de details niet. Ik weet niet hoe deze situatie hem beïnvloedde, wat voor relatie hij had met het personeel van de club. Ik dacht echt dat het Chelsea de kans gaf om hem te steunen in deze moeilijke periode, in plaats van te doen wat ze deden. Maar Chelsea heeft een eigen geschiedenis in deze zaak, dus geen verrassingen zei Gerrard
Golovin over de bijnaam Tsaar: niets meer dan een grap. Dit is noodzakelijk voor de media en fans, maar ik ben een voetballer
David De Gea: Ik probeer een leider te zijn voor Manchester United. Ik heb de ervaring van het winnen van grote titels hier
Het voelt alsof we al 10 jaar samenwerken! Chelsea stars nam maandag afscheid van Lampard, Chelsea ging officieel uit elkaar met Frank Lampard. We hebben al een reeks gebeurtenissen beschreven die aan het ontslag voorafgingen. Ondanks geruchten over problemen binnen het team, reageerden veel spelers op Frank ' s ontslag. We hebben de belangrijkste reacties van de Chelsea sterren verzameld. Hier zijn respect, woorden van dankbaarheid en vele goede wensen
Bayern München heeft een contract getekend met voormalig Basel striker Oberlen
Barcelona is Liverpool nog zo ' n 29 miljoen euro schuldig voor de transfer van Coutinho
Lazio voelde zich onoverwinnelijk voor covid. Ze hadden kunnen vechten voor de Scudetto