Netherlands

120 jaar cel en 1,5 miljoen boete voor Amerikaanse sekteleider

Vrouwen gedwongen tot seks

1 minuut geleden Aangepast: 14 seconden geleden

Keith Raniere (midden) met zijn advocaten Beeld © AP | Associated Press

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De omstreden Amerikaanse seks- en zelfhulpgoeroe Keith Raniere is veroordeeld tot 120 jaar cel en een boete van 1,75 miljoen dollar (circa 1,5 miljoen euro). De sekteleider brandmerkte vrouwen met zijn initialen, zette hen op dieet en dwong hen om seks met hem te hebben.

Raniere (60) was oprichter van de zelfhulporganisatie NXIVM (spreek uit: nexium). Binnen die organisatie bestond sinds 2015 een geheime vrouwenclub, waar Raniere volgens voormalige leden aan de touwtjes trok.

Gebrandmerkt

Raniere domineerde de vrouwen, onder wie een 15-jarig meisje, als een sekteleider. Ze werden als slaven gedwongen om seks met hem te hebben, kregen een verplicht dieet en werden gebrandmerkt met zijn initialen. Ze moesten belastend materiaal over zichzelf overhandigen, zoals naaktfoto's of pijnlijke persoonlijke geheimen, waarmee ze vervolgens in het gareel werden gehouden.

Zeker twee vrouwen regelden 'slavinnen' voor hem, onder wie miljardairsdochter Clare Bronfman. Zij bekende en werd vorige maand tot ruim zes jaar cel veroordeeld. Ook actrice Allison Mack, bekend van de tv-serie Smallville, bleek een van zijn naaste medewerkers.

Raniere werd veroordeeld voor onder andere afpersing, mensensmokkel en mensenhandel. Hij blijft volhouden dat hij onschuldig is.

Football news:

Manchester City heeft een tienjarenplan voor Messi voorbereid. Na zijn carrière willen ze hem ambassadeur maken voor de club (The Times). Manchester City werkt aan de ondertekening van de Barcelona striker Lionel Messi. Volgens de Times heeft de Engelse club een tienjarenplan voor Argentinië ontwikkeld. Hij zal worden aangeboden om te spelen voor Manchester City en dan spelen voor een van de negen clubs in de City Football Group. Deze omvatten met name new York city (vs), Yokohama (Japan) en Melbourne city (Australië)
Een Prestonspeler die tweemaal de genitaliën van een tegenstander heeft aangeraakt, kan worden gediskwalificeerd voor 3 wedstrijden
Griezmann over zijn jeugd: Ik heb geprobeerd om in 10 clubs in Frankrijk te komen, maar niemand gaf me een kans
Austin Matthew McConaughey (mede-eigenaar) bereidt zich voor op MLS: alle seizoenskaarten zijn verkocht, hoewel er maar 2 spelers in het team, en het stadion (voor $240 miljoen) is nog steeds in aanbouw
Lineker aan Liverpool: grote lof voor de spectaculaire prestatie van Klopp ondanks blessures; voormalig Engelse striker Gary Lineker deelde zijn emoties van Liverpool 's overwinning op Leicester
Griezmann op de wedstrijd tegen Argentinië op het WK 2018: bood Deschamps 4-4-2 en persoonlijke voogdij over Messi. Hij heeft naar Barcelona en Frankrijk geluisterd en Antoine Griezmann heeft zijn herinneringen aan het WK 2018 en de Euro 2016 gedeeld. Over het WK 2018 was het duidelijk dat je iets groots kunt doen door te kijken naar de intensiteit waarmee ons team trainde. Deschamps belde de spelers om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Argentinië, en ik stelde voor dat hij te verdedigen op een 4-4-2 manier, waar Konte persoonlijk zal zorgen voor Messi. Deschamps zei: Denk je dat erAttico is. Maar uiteindelijk luisterde hij naar mij (Frankrijk versloeg Argentinië in de 1/4 finale met een score van 4:3-ca. Showsport). Dankzij dit toernooi begon ik herkend te worden in Frankrijk, omdat ze alleen Real Madrid en Barcelona volgen. Ik verloor twee finales in een korte periode (de 2015-16 Champions League finale met Attetico en de Euro 2016 final met Frankrijk-CA. En wilde geen football meer kijken. Ik was niet gerustgesteld door het feit dat ik de beste speler van het toernooi Griezmann zei
Ex - Inter defender Maicon kan naar Sona verhuizen van de winnaar van de Serie D