Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

112-nieuws: uitslaande woningbrand Lage Zwaluwe • explosie Vught

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.

Profielfoto van Redactie

Liveblog

20.27

Uitslaande woningbrand in Lage Zwaluwe

In een huis aan de Koning Gustaaf Adolfstraat in Lage Zwaluwe woedt een brand. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Bij de brand komt veel rook vrij.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.

18.51

Man gewond geraakt in Vught

Een man is vanmiddag gewond geraakt in een huis aan de Steenweg in Vught. Hij zou meerdere stoffen bij elkaar gedaan hebben, wat leidde tot een explosie. Meerdere ambulances, de politie, brandweer en een traumahelikopter waren aanwezig. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.

18.35

Geen treinen tussen Den Bosch en Eindhoven

Tussen Den Bosch en Eindhoven rijden vanavond geen treinen, vanwege een aanrijding. De NS verwacht dat dit tot ongeveer half tien vanavond duurt.

18.16

Vrouw gewond na ongeluk met scooter

Bij het beursgebouw in Eindhoven is een ongeluk gebeurd tussen een fietsster en een scooterrijder. De vrouw op de fiets raakte gewond en is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Een traumahelikopter werd opgeroepen. De scooterrijder is aangehouden, omdat de politie twijfelt of de bestuurder wel mocht rijden.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

Wachten op privacy instellingen...

18.05

Vier mensen geschept door automobilist

Op een oversteekplaats tussen de TU/e en het station in Eindhoven zijn vier mensen geschept door een automobilist. Het is niet duidelijk hoe dat kon gebeuren. De bestuurster van de auto is aangehouden. Zeker twee mensen zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

17.15

Kapotte vrachtwagen op A50

Op de A50 van Eindhoven naar Oss staat een kapotte vrachtwagen. De rechterrijstrook is dicht. Rond kwart voor zes leidt dat tot ruim drie kwartier vertraging.

Wachten op privacy instellingen...

17.04

Auto vliegt in brand na ongeluk

Aan de Kaathoven in Vinkel is een automobilist uit de bocht gevlogen en tegen een boom gebotst. Daarna vloog de voorkant van de auto in brand. Twee omstanders zagen het ongeluk gebeuren en wisten de bestuurder snel uit de auto te bevrijden. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter en de brandweer, waren snel aanwezig. De man was aanspreekbaar, maar is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg is afgesloten.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.

16.23

Drugs en wapens gevonden bij actie in Sint-Michielsgestel

In de Meierij heeft de politie een actie tegen drugscriminaliteit gehouden. Daarbij werd een kilo cocaïne, twintig kilo softdrugs, een vuurwapen en twee stroomstootwapens gevonden. Ook is een 22-jarige man uit Sint-Oedenrode aangehouden. De actie was het gevolg van een onderzoek naar handel in verdovende middelen, waarin een aantal verdachte locaties en mensen in beeld kwamen.

LEES OOK: Kilo cocaïne en wapens gevonden bij drugsactie

16.03

Ongeluk op A58

Op de A58 van Tilburg naar Eindhoven is een ongeluk gebeurd bij knooppunt Batadorp. Twee rijstroken waren dicht, wat leidde tot een bijna een uur vertraging. Om tien voor vijf is de weg weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...

15.34

Verkeerscontrole Wouwse Plantage

De politie heeft gisteren een grote verkeerscontrole gehouden aan de Plantagebaan in Wouwse Plantage. In totaal zijn zes mensen aangehouden. Zo had een 31-jarige man uit Roosendaal ruim vijftig gram softdrugs bij zich. Vijf anderen zaten vermoedelijk onder invloed van drugs achter het stuur. Verder zijn er vijf boetes gegeven, onder meer voor rijden zonder goede verlichting en het niet kunnen laten zien van een rijbewijs of kentekenbewijs.

14.55

Man knalt met auto tegen bewegwijzeringswagen

Een 25-jarige automobilist is vanmiddag met zijn auto tegen een bewegwijzeringswagen gebotst toen hij was afgeleid tijdens een telefoongesprek. Dat gebeurde op de N261 in Waalwijk. De man uit Tiel drukte op een knopje om een handsfree gesprek te beëindigen en knalde toen tegen het voertuig. De klap was groot, de auto is total loss. De bestuurder bleef ongedeerd.

Foto: Politie Waalwijk
Foto: Politie Waalwijk

14.30

Ernstige mishandeling bij overval in Bureau Brabant

Het tv-programma Bureau Brabant besteedt maandag aandacht aan een overval op een ouder echtpaar in Valkenswaard, afgelopen augustus. De man werd daarbij mishandeld en raakte gewond. Het echtpaar lag net in bed in hun huis aan de Grevenschutweg, toen er een ruit werd ingegooid. Even later stonden ze oog in oog met twee overvallers.

14.00

Verwarde vrouw opgepakt bij woningbrand in Oss

De politie heeft vrijdag een verwarde vrouw opgepakt na een felle woningbrand op de Philips II Straat in Oss. Ze zou volgens meerdere omwonenden al vaker dreigementen hebben geuit, zo meldt een 112-correspondent. De vrouw werd even verderop aangehouden bij een rotonde in Oss.

Wachten op privacy instellingen...

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties

12.30

Vuur slaat razendsnel om zich heen bij verwoestende brand Den Bosch

Een huis aan de Monseigneur van Schaikstraat in Den Bosch is vanmorgen door brand verwoest. De brand brak uit in het huis, dat in de Graafsewijk staat, en sloeg razendsnel om zich heen. De bewoonster heeft rook ingeademd en is naar het ziekenhuis gebracht. Een poes overleefde de brand niet, een hond ademde rook in, maar ontkwam aan de vlammen.

Wachten op privacy instellingen...

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision Mediaprodukties

10.30

Treinproblemen rond Eindhoven door systeemstoring

Door een systeemstoring heeft het treinverkeer van en naar Eindhoven Centraal vanmorgen enige tijd platgelegen. De verkeersleiding kon rond kwart over tien niet meer zien waar de treinen reden. Daarom moesten machinisten naar het dichtstbijzijnde station rijden. Tegen kwart voor elf was het probleem opgelost.

Kaartje: NS online
Kaartje: NS online

9.15

Man voor de 20e keer dronken betrapt achter het stuur

De politie in Breda heeft afgelopen nacht een dronken man van de weg geplukt. Het was de twintigste keer sinds hij zijn rijbewijs had gehaald dat hij onder invloed van alcohol rondreed. Zijn rijbewijs kon hij meteen inleveren.

6.30

Code geel door gladheid en mist

Het KNMI heeft voor deze ochtend voor het hele land code geel afgegeven voor plaatselijke gladheid vanwege bevriezing van natte weggedeelten en mist. Ook kan plaatselijk zeer dichte mist ontstaan.

Rijkswaterstaat heeft ook al rekening gehouden met de vorst en in het hele land gestrooid, zowel gisteravond als vannacht. Bij deze eerste landelijke strooiactie op rijkswegen dit najaar hebben medewerkers bijna 27.000 kilometer afgelegd. Ongelukken hebben zich door de gladheid voor zover bekend niet voorgedaan. De dichte mist en gladheid verdwijnen in de tweede helft van de ochtend.

Strooiwagens rijden af en aan (foto: Rijkswaterstaat).
Strooiwagens rijden af en aan (foto: Rijkswaterstaat).

6.10

Oproep politie: 'Vier WK fijn'

De politie in Oost-Brabant rekent erop dat voetballiefhebbers vandaag en morgen op een fijne manier naar de WK-wedstrijden van het Nederlands elftal en Marokko kijken. Aan de politie zal het niet liggen, meldt politiechef Wilbert Paulissen.

"We zijn gewend onze tolerantiegrenzen bij grote vieringen wat op te rekken en dat betekent dat we bijvoorbeeld niet optreden tegen toeterende supporters. Maar", zo meldt Paulissen, "dat betekent niet dat alles is toegestaan. Veiligheid van onze eigen mensen en andere hulpverleners heeft voorrang." Hij waarschuwt ordeverstoorders dat ze zowel op heterdaad als later kunnen worden aangehouden.

Nederland speelt vanavond tegen Argentinië; Marokko neemt het morgenmiddag op tegen Portugal. Het gaat om wedstrijden in de kwartfinale van het WK voetbal in Qatar.

1.15

Schoorsteenbrand blussen duurt lang

Een schoorsteenbrand aan de Ariane in Heeze, gisteravond laat, leek een simpele klus te zijn, maar is een tijdrovende en zwaar inspannende bezigheid geworden. Bij aankomst kwam er veel rook uit de schoorsteen.

De brandweer wilde met een ramoneur de schoorsteen vegen en zo de brand doven. Zo'n ramoneur bestaat uit een aantal stukjes stalen ketting, met aan het eind stukjes hoekijzer om roet- en koolresten los te wrikken. Het schoonmaken duurde uiteindelijk bijna twee uur.

Het schoorsteenkanaal was ondanks een veegbeurt een week eerder enorm aangetast. Het kanaal zal goed geïnspecteerd moeten worden voordat de schoorsteen weer in gebruik genomen kan worden. Bij het blussen van de brand kreeg de brandweer van Heeze hulp van collega's uit Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

De smeulende troep uit de schoorsteen (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
De smeulende troep uit de schoorsteen (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
De rokende schoorsteen (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
De rokende schoorsteen (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
De brand is gedoofd (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
De brand is gedoofd (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).