Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

112-nieuws: kat gered uit boom Boxtel • datende man beroofd

In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Profielfoto van Redactie

Liveblog

13.01

Linkerrijstrook A2 dicht na ongeluk Maarheeze

De linkerrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven is zaterdagmiddag rond een uur afgesloten na een ongeluk bij Maarheeze. De afsluiting van de rijstrook leidde rond kwart over een tot een vier kilometer lange file vanaf Weert-Noord, goed voor een vertraging van zo'n twintig minuten.

12.58

Kat gered uit boom in Boxtel

Een kat is zaterdagochtend gered uit een boom aan de Elzengaard in Boxtel. Omdat het diertje niet zelf uit de boom kwam, werd de brandweer rond halftwaalf gewaarschuwd. Een brandweerman ging via een ladder naar de kat, maar die liet zich niet vangen. Een van de baasjes had wel succes. Het lukte hem bovenop de ladder de kat naar zich toe te lokken en vervolgens bij zijn nekvel te grijpen en naar beneden te brengen.

Uiteindelijk lukte het een van de baasjes de kat uit de boom te halen (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Uiteindelijk lukte het een van de baasjes de kat uit de boom te halen (foto: Sander van Gils/SQ Vision).

12.54

Datende man beroofd

Een 18-jarige man uit Eindhoven is vrijdagavond beroofd op de Gasthuisstraat in Helmond. Hij had daar rond tien uur afgesproken met een meisje, maar dat kwam niet opdagen. In plaats daarvan verschenen meerdere mannen die een bivakmuts droegen. De politie doet buurtonderzoek en bekijkt camerabeelden uit de omgeving. "Maar we zoeken ook getuigen die misschien iets gezien of gehoord hebben."

LEES OOK: Man hoopt op leuke date met meisje, maar wordt beroofd door groepje mannen

12.50

Man aangehouden na overtreden gedragsaanwijzing

Een 27-jarige man uit Den Dungen is zaterdag aangehouden. Hij had een zogenoemde gedragsaanwijzing overtreden en wacht daarom achttien dagen cel. Agenten hebben hem thuis opgehaald. "Dan kan 'ie straks met een schone lei beginnen en maakt hij hopelijk voortaan de juiste keuzes", laat een wijkagent weten.

12.42

Scooter of motor uitgebrand in Best

In Best heeft de politie een volledig uitgebrande scooter of motor gevonden. Agenten hebben de gemeente op de hoogte gebracht en gevraagd het skelet van het voertuig op te halen. Waar het wrak precies werd gevonden, is niet bekendgemaakt.

Een volledig uitgebrande scooter of motor in Best (foto: Instagram politie Best-Oirschot).
Een volledig uitgebrande scooter of motor in Best (foto: Instagram politie Best-Oirschot).

11.18

Ongeluk op A2 bij Batadorp

De linkerrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven was zaterdagochtend rond elf uur drie kwartier lang afgesloten bij Batadorp na een ongeluk. De afsluiting leidde rond halftwaalf tot zes kilometer file, goed voor ruim twintig minuten vertraging. Om kwart voor twaalf werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...

10.51

Meerdere politie-eenheden naar huis Breda

Meerdere politie-eenheden werden zaterdagochtend opgeroepen na de melding van een steekpartij in een huis aan de Colijnstraat in Breda. Wat daar precies is gebeurd, wil de politie nog niet bekendmaken.

Agenten doen onderzoek bij het huis aan de Colijnstraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Agenten doen onderzoek bij het huis aan de Colijnstraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).

10.24

Flinke rookontwikkeling bij brand huis in Oss

Bij een brand in een huis aan de Reviusstraat in Oss is zaterdagochtend veel rook vrijgekomen. Toen de brandweer aankwam, zou een man volgens een correspondent uit het raam hebben gehangen. Hoe de brand kon ontstaan, is niet bekend. De brandweer heeft het vuur geblust.

Vanwege de brand in het huis aan de Reviusstraat in Oss werd naast de brandweer ook een ambulance opgeroepen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Vanwege de brand in het huis aan de Reviusstraat in Oss werd naast de brandweer ook een ambulance opgeroepen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).

09.31

Brandweer redt poes uit boom

Een poes is zaterdagochtend uit een boom aan de Leerlooierstraat in Oss gered. Het dier zou vrijdagochtend geschrokken zijn van een vreemde hond in de tuin en het op een lopen hebben gezet. Het baasje had geen idee waar de poes was gebleven, tot buren het dier ineens in de boom zagen zitten. De brandweer heeft het dier uit de boom gehaald.

Buren zagen poes Lizzy in de boom aan de Leerlooierstraat in Oss zitten (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Buren zagen poes Lizzy in de boom aan de Leerlooierstraat in Oss zitten (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Een dolgelukkig baasje werd zaterdagochtend weer herenigd met poes Lizzy (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Een dolgelukkig baasje werd zaterdagochtend weer herenigd met poes Lizzy (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).

09.14

Automobilist stapelt fout op fout

Een automobilist in de gemeente Son en Breugel is vrijdagnacht aan de kant gezet door agenten vanwege meerdere overtredingen. Zo had hij tijdens het autorijden een mobiele telefoon in zijn hand, droeg hij geen autogordel en werkte de verlichting van zijn auto niet goed. De automobilist heeft een bekeuring gekregen.

09.08

Automobilist Valkenswaard bekeurd vanwege lachgas

In de omgeving van Valkenswaard is een automobilist vrijdagnacht bekeurd omdat die lachgas bij zich had. Dat maakte een jeugdagent in Valkenswaard bekend. "Dit is verboden in de Algemeen Plaatselijke Verordening van veel gemeenten", benadrukt de agent. "En het mag natuurlijk duidelijk zijn dat je niet mag rijden wanneer je dit hebt gebruikt."

09.06

Boa in gezicht gespuugd

Een boa van de gemeente Bergen op Zoom is vrijdag door iemand in het gezicht gespuugd. Dat maakte de politie bekend op Instagram. De verdachte is aangehouden.

07.46

Automobilist stapelt fout op fout

Een 37-jarige man uit Sint-Michielsgestel, die gesignaleerd stond vanwege online fraude, is vrijdag aangehouden in Schijndel. Hij viel agenten op, omdat hij in zijn auto geen voorrang verleende aan een politieauto, terwijl die van rechts kwam. Vervolgens zagen de agenten dat de man terwijl hij autoreed belde met een mobieltje in hand. De automobilist bleek ook niet over een geldig rijbewijs te beschikken.

07.29

Toename dump voertuigen in Waalwijk

De politie in Waalwijk meldt een toename van het aantal gedumpte voertuigen in de gemeente. Vaak worden deze, zonder kentekenplaten, aan de openbare weg gezet. Het gaat in de meeste gevallen om voertuigen uit Oost-Europa, laat de politie weten. Vaak gaat het om spookvoertuigen, zonder actuele tenaamstelling. De laatste weken kwamen vooral meldingen binnen van dit soort voertuigen op industrieterrein Haven 1 tot en met 8.

00.35

Racende automobilist is rijbewijs kwijt

Een automobilist die pas sinds kort een rijbewijs heeft, moest dit vrijdagavond inleveren op de A16 bij Breda. De bestuurder viel de agenten op, omdat hij hen asociaal rechts inhaalde met een snelheid van ruim 170 kilometer per uur. De automobilist reed ook zeer dicht op de mensen voor hem. Pas bij Zevenbergschen Hoek konden de agenten de 24-jarige bestuurder stoppen.

LEES OOK: Automobilist heeft pas rijbewijs maar is dit meteen kwijt na dollemansrit

00.05

Scooterrijder duwt fietser

Op de straat Hees in Eersel is een man vrijdagavond van zijn fiets geduwd door een scooterrijder. "De dader heeft zelf 112 gebeld nadat hij vertrokken was", weet een 112-correspondent. Hij is later teruggekomen. "De politie heeft zijn gegevens genoteerd." Aan de duw zou een probleem vooraf zijn gegaan. Het slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...

22.18

Brand bij overkapping huis in Maarheeze

Bij de overkapping van een huis aan de Weigeliastraat in Maarheeze woedde vrijdagavond brand. Het vuur werd rond kwart over negen ontdekt. De bewoners probeerden de brand zelf te blussen met water uit een tuinslang. Toen de brandweer aankwam, was het vuur al grotendeels gedoofd. De brandweer heeft wel nageblust. Naast de overkapping liep ook een schutting schade op bij de brand. Hoe het vuur kon ontstaan, wordt onderzocht.

Bij de brand in Maarheeze liepen zowel de overkapping als de schutting schade op (foto: WdG/SQ Vision).
Bij de brand in Maarheeze liepen zowel de overkapping als de schutting schade op (foto: WdG/SQ Vision).

19.59

Frontale botsing in Boxtel

Op de straat Onrooi in Boxtel zijn vrijdagavond twee auto’s frontaal op elkaar gebotst. Eén vrouw raakte gewond en is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De weg werd na de botsing tijdelijk afgesloten. De bestuurder van de andere auto werd ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel, maar die was niet gewond.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision