Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

112-nieuws: achtervolging in Rijsbergen • auto helemaal uitgebrand

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.

Liveblog

17.36

Achtervolging in Rijsbergen

In Rijsbergen is gisteren een achtervolging geweest. Een Belgische politieauto reed met zwaailicht en sirene door het dorp achter een auto aan. De bestuurder van die auto, een 23-jarige man uit Zundert, reed met hoge snelheid richting de bebouwde kom van Zundert. De agenten gaven hem het stopteken, maar de man negeerde dat. Wat volgde was een achtervolging door het buitengebied en de bebouwde kom van Rijsbergen.

Met versterking van meerdere politieauto's wisten agenten de bestuurder te laten stoppen op de Antwerpseweg. De man werd aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs, het veroorzaken van gevaar op de weg en het vervoeren van inbrekerswerkvoertuigen. Zijn auto is in beslag genomen. Tegen de twee inzittenden wordt een proces-verbaal opgemaakt voor het vervoeren van inbrekersvoertuigen.

"Even was men bang voor eenzelfde incident als vorige week, maar gelukkig hoefde het zover niet te komen", meldt de politie. Vorige week was er een klopjacht op drie vuurwapengevaarlijke overvallers in Rijsbergen. Het ging toen mis met het communicatiesysteem van de politie, waardoor tientallen agenten niet wisten wat ze moesten doen.

Foto: Wijkagenten gemeente Zundert/Instagram.
Foto: Wijkagenten gemeente Zundert/Instagram.

16.40

Mannen aangehouden voor drugsbezit

Twee mannen zijn in Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van drugsbezit. De politie had ze allebei aan de kant gezet om te controleren of ze zich aan verkeersregels hielden. De eerste verdachte werd 's middags stopgezet op de Antwerpsestraatweg. Toen de bestuurder was gestopt, sprintte hij en een inzittende weg. Een van hen wist te ontkomen, maar de ander kon worden aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Bergen op Zoom. In hun auto lag een zak met een kilo hennep en twee gripzakjes met ongeveer 25 gram hennep.

De andere verdachte werd aangehouden op de Rooseveltlaan. Toen agenten de 19-jarige bestuurder uit België controleerden, roken ze een henneplucht uit de auto komen. In zijn auto lag een zak met een kilo hennep. Beide verdachten zijn verhoord en vrijdag weer vrijgelaten.

16.09

Asfalt A58 beschadigd

Het asfalt van de A58 bij Tilburg-Reeshof is beschadigd. Wegwerkers zijn daar bezig met een noodreparatie. Een rijstrook richting Eindhoven is daarom dicht. Dit leidt tot ruim drie kwartier file.

In de andere richting is bij Bavel een ongeluk gebeurd. Dit leidt tot zo'n tien minuten vertraging.

Wachten op privacy instellingen...

15.27

Chauffeurs beroofd door nepagenten

Zeker vijf buitenlandse chauffeurs zijn afgelopen tijd beroofd door mensen die zich voor deden als politieagent. Dat gebeurde in Veghel, Uden en Sint Hubert. Onder bedreiging van een wapen moesten de chauffeurs tienduizenden euro's afstaan.

De politie vermoedt dat de berovingen door dezelfde groep zijn gedaan. "Bij twijfel, vraag altijd naar de identificatie van de politieagent en bel gelijk 112 als het niet klopt", adviseert de politie.

LEES OOK: Nepagenten beroven buitenlandse chauffeurs van tienduizenden euro's

14.45

Vrachtwagen verliest graan

Op de Gemertseweg in Beek en Donk heeft een vrachtwagen die graan vervoerde een deel van de lading verloren. De deur van de vrachtwagen schoot open waardoor het graan op de weg terechtkwam. Het is nog onduidelijk waarom de deur plots openging. Achter de vrachtwagen ligt een lang spoor met het graan. Er reed ook een personenauto achter de vrachtwagen, maar die liep geen schade op.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

12.22

Huis gesloten na drugsvangst

Aan de Sjaak Verbiezenlaan in Eindhoven is een huis gesloten door de gemeente. De sluiting duurt drie maanden. In het huis zijn grote hoeveelheden drugs gevonden, en spullen om drugs mee te maken. "Het huis vormt hiermee een schakel in de productie en distributie van drugs", stelt de gemeente.

11.22

Auto brandt uit

Aan de Basilicumstraat in Eindhoven is vanochtend een geparkeerde auto uitgebrand. De brandweer heeft het vuur geblust. Buurtbewoners hoorden mensen wegrennen. De politie is daarom een buurtonderzoek naar de oorzaak van de autobrand begonnen

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

10.44

Dierenpolitie redt weggelopen hond die reu opzoekt

Een hond die in Asten is weggelopen wist volgens de politie 'wel raad met haar loopsheid'. Ze had namelijk al snel een reu opgezocht. Inmiddels is de hond weer terug bij het baasje.

Wachten op privacy instellingen...

10.30

Agent in gezicht geslagen na aanrijding

Een politieagent is gisteren in Bergen op Zoom in het gezicht gestompt door een 27-jarige man. De aanleiding was een aanrijding op een kruispunt. Volgens een getuige reed de veroorzaker door. Deze 22-jarige man uit Bergen op Zoom werd aangehouden.

Toch ontstond er elders in Bergen op Zoom nog een opstootje tussen mensen 'zich betrokken voelden' bij de aanrijding, meldt de politie. Een agent die dat probeerde te sussen werd in het gezicht geraakt door een van de vechtersbazen. Die 27-jarige man werd daarna opgepakt.

09.11

Gevonden lichaam betreft geen slachtoffer misdrijf

De dode man die gisteren in Geldrop werd gevonden, is niet om het leven gekomen door een misdrijf. Dat bevestigt de politie. Eerder werd er nog rekening gehouden 'met alle scenario's'.

De politie doet onderzoek in Geldrop (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De politie doet onderzoek in Geldrop (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).

05.45

A67 weer open nadat weg bezaaid lag met slachtafval

De A67 bij Geldrop is weer open nadat een vrachtwagen daar donderdag rond vijf uur slachtafval verloor. De weg lag bezaaid met resten van dode dieren. Het verkeer liep grote vertraging op, er stond vijftien kilometer file richting Eindhoven. Rijkswaterstaat had tot diep in de nacht nodig om het wegdek schoon te maken en te repareren.

De enorme lading slachtafval schoot uit de bovenkant van een vrachtwagen nadat de wagen vol in de remmen moest en op een andere vrachtwagen botste. Op dashcambeelden is te zien hoe kilo's ingewanden uit de wagen schieten.

Slachtafval ligt over de weg verspreid (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Slachtafval ligt over de weg verspreid (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).

22.40

Getuigen van inbraken gezocht

De politie zoekt getuigen van twee woninginbraken in Waalwijk. Deze zijn vermoedelijk gepleegd door dezelfde dader. Dit gebeurde tussen woensdagavond zes uur en donderdagochtend zeven uur in de wijk Besoyen.

Wachten op privacy instellingen...

20.29

Koper gestolen op begraafplaats

Op de begraafplaats van het Sint Petrus Kerkhof in Vught zijn koperen kettingen en buizen gestolen vanaf graven. Dat meldt de wijkagent. "Elke diefstal maakt indruk, maar diefstal van spullen op graven ligt erg gevoelig en is ook heel verdrietig", zegt wijkagent Marcel de Rouw.

LEES OOK: Wijkagent over koperdiefstal op begraafplaats: 'Dit is heel verdrietig'