Netherlands

1069 kilo cocaïne onderschept tussen een lading bier en twee oldtimers

In de haven van Rotterdam heeft de douane vandaag twee partijen cocaïne onderschept met een totaalgewicht van 1069 kilo.

De eerste partij van 839 kilo werd gevonden in een container met twee oude Volkswagenbusjes. De zending kwam uit Brazilië. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de ontvanger van de oldtimers waarschijnlijk niets met de smokkel te maken.

Openbaar Ministerie Rotterdam

Even later vonden douaniers een partij van 230 kilo cocaïne in een container vol met dozen bier. Er werden ook ongebrande noten tussen de zakken met drugs gevonden. Nader onderzoek wees uit dat de smokkelaars waarschijnlijk gebruik hebben gemaakt van de zogenoemde switchmethode waarbij smokkelwaar na aankomst in de haven snel in andere containers wordt ondergebracht.

Tussen de zakken met drugs werden ongebrande noten gevonden Openbaar Ministerie Rotterdam

Elders op het haventerrein werd een container gevonden met ongebrande noten uit Argentinië. Die container lijkt te zijn gebruikt om de cocaïne naar Nederland te brengen. De noten waren bestemd voor een bedrijf in Rusland, dat vermoedelijk ook niets met de smokkel te maken heeft.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaken verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Football news:

Atletico controleerde de eerste helft van de derby dankzij Simeone ' s gedurfde plan. Toen werd het spel geopend, en Casemiro ' s spurts redde Real Madrid
Laporta op Messi: Barcelona is een familie. Ik hoop dat dit zal helpen om ervoor te zorgen dat de beste speler in de geschiedenis blijft bij de club
Manchester derby in een verlaten stad: fans in plaats van spelers ontmoeten hun auto ' s, Zinchenko geeft een Interview in het Russisch, Sulscher breekt de serie Pep
Laporta op verkozen president van Barca: de club moet opnieuw gelukkig en economisch duurzaam
Liverpool heeft niet gewonnen op Anfield in 8 opeenvolgende competitiewedstrijden voor het eerst sinds 1952
Pioli over Milaan: we zijn er trots op dat we een jong team hebben, maar we hebben stabiliteit nodig
Laporta werd opnieuw president van Barcelona. Onder hem, de club won 6 trofeeën in 2009